Стани застъпник на Демократична България в изборния ден

Да гласуваме е само една стъпка в изборния успех.

Трябва да сме сигурни, че гласовете, които избирателите са подали за нас, ще бъдат преброени и отчетени в изборните протоколи.

От предходни избори знаем, че това не винаги става, особено когато липсват застъпници, които да следят за стриктното спазване на закона и да наблюдават процеса на отчитане на гласовете след края на изборния ден. Точно при броенето на гласовете в секционните комисии се случват най-големите манипулации, особено в по-малките населени места, където статуквото трайно се е настанило, а хората се познават от години и са готови на взаимни компромиси, за да си разпределят гласовете на малките партии.

Затова ви призоваваме да станете застъпник на Демократична България в изборния ден. Ако нямате възможност да присъствате по време на целия ден, то можете да бъдете там поне през последните няколко часа от изборния ден и при броенето на гласовете в секцията.

Застъпникът има право:
– да следи дали изборният процес преминава коректно (да няма агитация или пък раздаване на пари в и около избирателната секция);
– да наблюдава гласуването и спазването на правилата относно изборните списъци;
– да присъства при броенето на бюлетините в края на изборния ден;
– да получи копие от секционния протокол.

Ако искате да станете един от нашите застъпници, молим до 21 май да се свържете с Емилия Балчева на тел. 089 7919 634 или по имейл на: emabalcheva@abv.bg