Зелените казаха: „Да, България!“

На 7 февруари 2017 Националният съвет на Зелените взе решение за участие на партията в изборите за народни представители на 26 март 2017 година в коалиция под името “Движение Да, България!”. Споразумението беше сключено между ПП „Зелените“, ПП „ДЕОС“ и ПП „Движение Да, България“.

Трите партии се споразумяха върху следните приоритетни области, в които ще работи коалицията: правосъдие и борба с корупцията; образование; просперитет; втора вълна на интеграцията в Европейския съюз и НАТО; електронно управление; опазване на околната среда; енергетика.

Решенията в коалицията ще се взимат с консенсус между ПП „Зелените“ и ПП „Движение Да, България“. Номерът на бюлетината е 16.

ПЛАТФОРМА

Икономическа програма

Коалиция Да, България! с реален план за работеща икономика. Планът съдържа шест мерки за растеж на икономиката, 10 – за намаляване на бюрокрацията, и 18 мерки за спиране на кражбите.

Виж ОЩЕ

Управление и правосъдие

Голямата цел, която ни обединява е да демонтираме корупционния модел на управление на страната, за да сложим край на бедността, да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.

Виж ОЩЕ

Природа

ДА съхраним природата на България и да повишим устойчивото развитие на българите чрез разумно управление на природните ресурси и богатства.

Виж ОЩЕ

Кандидати от квотата на Зелените

photo
Съпредседател на Зелените
Експерт по международни отношения и поддържа връзките на Зелените с Европейския парламент и Европейската комисия

Зарица Георгиева

СОФИЯ 25 МИР / Преференция 2
photo
Съпредседател на Зелените
Финансов експерт, работил е като журналист, а от 2006 г. до сега е собственик на компания за управление на инвестиции.

Владислав Панев

ХАСКОВО 29 МИР / ВОДАЧ и СОФИЯ 23 МИР / Преференция 18
photo
Съпредседател на Контролния съвет на Зелените
Адвокат от Софийска Адвокатска колегия.

Иван Велов

ПАЗАРДЖИК 13 МИР / Преференция 2
photo
Член на НС на Зелените. магистърска степен по “Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген, гр. Вагенинген и Института по градоустройствени изследвания, в Ротердам, Холандия.

Наталия Димитрова

БЛАГОЕВГРАД 1 МИР / Преференция 3
photo
Завършила е арабистика и „Международни икономически отношения“. Председател е на Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива – Бургас, www.initiative.bg. Доктор по политология с дисертация в областта на пряката демокрация в САЩ

Даниела Божинова

Бургас 2 МИР / Преференция 2
photo
Един от създателите на Коалиция “За да остане природа в България”. Експерт по развитие на селските райони, устойчиво ползване на горите и опазване на реките.

Андрей Ралев

ПЛОВДИВ ОБЛАСТ МИР 17 / Преференция 5 и СМОЛЯН МИР 22 / Преференция 2
photo
Възпитаничка на ЕГ „Пловдив“. Завършва международен бизнес в Германия и прави следдипломна квалификация по дизайн и визуални комуникации в Лондонския университет по изкуствата. Член е на ИС на Зелените.

Добромира Костова

ПЛОВДИВ МИР 16 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 9
photo
Васил (Васо) Гюров е български певец и бас китарист, основател на групите Кале и Ревю. Активист и кандидат на Зелените за местните избори през 2015 година в град София.

Васо Гюров

СОФИЯ МИР 23 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 15
photo
Съпредседател на Балканските Зелени. Сред основните организатори на големите протести от последните 10 години. Работи като независим експерт по европейски проекти.

Борислав Сандов

СОФИЯ ОБЛАСТ 26 МИР / ВОДАЧ и СОФИЯ 23 МИР / Преференция 7
photo
Политолог и специалист по връзки с обществеността и онлайн маркетинг, член на Инициативния комитет (ИК ) за произвеждане на местен референдум в Самоков. Бивш журналист в БНР.

Аглика Крушовенска

СОФИЯ ОБЛАСТ 26 МИР / Преференция 8
photo
Лесовъд, природозащитник и специалист по защитени територии.

Тома Белев

СОФИЯ 24 МИР / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 7 И КЪРДЖАЛИ 9 МИР / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 2
photo
Учредител на ПП „Зелените” през 2008 година и един от дългогодишните съпредседателите на партията.

Андрей Ковачев

БЛАГОЕВГРАД МИР 1 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 5 И ВРАЦА 6 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 7
photo
Зам.-председател на Столичния общински съвет от Зелените. Председател на Фондация ``Интерактивна България``, член на УС на БГФМА и на ФИАБЦИ България, както и на КС на НСНИ.

Иван Велков

СОФИЯ 25 МИР / Преференция 8
photo
Магистър по право и специалист по вещно, административно, трудово и облигационно право. Експерт по устойчиво селско стопанство, политики, свързани с ГМО, Обща селскостопанска политика на ЕС и мерки за насърчаване на малки и средни земеделци. Член на Контролния съвет на Зелените.

Ивайло Попов

София 25 МИР / Преференция 10
photo
Петър е на 38 г., роден в Асеновград.
Завършил е право в ПУ „Паисий Хилендарски”. Част е от Адвокатската колегия – Пловдив от 2006г. Участник е в Националната програма „Управленски умения” 2010-2011г. към Българското училище за политика „Димитър Паница”. Общински съветник, мандат 2007г.-2011г.

Петър Пейчинов

Пловдив област 17 МИР / Преференция 2 и Пловдив 16 МИР / Преференция 11
photo
Член на НС на Зелените. Създател е на обществената кауза “Обещай, че ще гласуваш!” Активен участник в ИК „Гласувай без граници“

Мария Кавлакова

СОФИЯ МИР 24 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 9