ПЛОВДИВ-ОБЛАСТ МИР 17/ ПРЕФЕРЕНЦИЯ 6

Nikola Yordanov

Биографични факти:

Роден в Тутракан.
Живее в София.
Председател на Управителния съвет на Българска асоциация за тренинг и развитие.
В периода 1992-98 година е работил с държавни институции и международни донорски програми в сферата на околната среда – планове за управление на резервата Сребърна, парковете Централен Балкан, Рила и Пирин и Българо-швейцарската програма за влажните зони.
Консултирал е над 30 общини в сферата на стратегическото планиране, участието на гражданите и подобряване на управлението

 

Професионален и граждански опит:

Никола има богат опит в сферата на политическите стратегии и управлението. През 1993 е бил на стаж, организиран от Институт за изследвания на политиките към университета „Джонс Хопкинс,” в неправителствена организация в Балтимор, САЩ. В периода 1995 – 99 г. е работил за Програма „Демократична мрежа” България, която подпомага гражданското общество, финансирана от Американската агенция за международно развитие. През 2000 – 2007 е служител в сферата на изборите и демокрацията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – Мисия в Босна и Херцеговина. От 1991 г. насам успешно е провел над 900 обучения с над 25000 участника в България, Румъния, Италия, Унгария, Албания, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Македония, Гърция и Украйна за представители на бизнеса, държавните и местни власти, представители на медии и неправителствени организации. Наблюдавал е избори в Гана, Малави и Сиера Леоне от името на Европейската комисия. Свободно говори английски, руски и сърбо-хърватски.
Никола е щастливо женен, баща е на три дъщери.

Други кандидати от квотата на Зелените в МИР 17

2. Петър Атанасов Пейчинов
4. Константин Атанасов Костадинов
5. Андрей Христов Ралев