Видин, МИР 5 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 8

София 24 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 15

Калин–Ангелов-снимка

Калин Ангелов е роден в град София през 1975 г. Женен с едно дете.

През 2002г. завършва висше образование специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2003г. до настоящия момент работи като адвокат – член на Софийската адвокатска колегия. През 2010-2011 си взима дълга почивка от работа, която оползотворява с магистратура по Европейско и международно публично право в Университета на Тилбург, Кралство Нидерландия.

Калин Ангелов:Моите причини да вляза в битката за България:

От както се помня политическият живот в държавата ме е интересувал. В същото време „комсомолщината“, нагаждачеството и славословенето към силните на деня предизвикваха у мен единствено присмех примесен с погнуса. Вероятно поради това никога не се и опитах да се присъединя към политическия мейн-стрийм.

През 2003 станах член на „Движение Промѣна“ – НПО поставящо си за цел реформа в наркополитиката у нас. Днес, след близо 2000 страници обществена информация по темата, разкрита по мои искания, повече от всякога съм убеден: в наркополитиката стоят корените на съвременния тоталитаризъм, организираната престъпност закриляна от държавата, на постоянното и постъпателно нарушаване на правата на човек, на пълната безотчетност и безконтролност и всичко това маскирано зад благовидни лозунги.

От 2012 г. активно работя с „Българското затворническо сдружение за рехабилитация“. Днес знам, че затворите у нас се нуждаят от спешна реформа, за да престанат да са инкубатор на отхвърляне, мизерия и престъпност. В затвора трябва да превъзпитаме членовете на мафията превзела държавата ни, а не да крием от погледа си бедност и мизерия.

Пред годините, като адвокат работих активно срещу полицейското насилие и злоупотребата с полицейски правомощия. В тази връзка, прокарах пътека в практиката на българските съдилища срещу полицейски заповеди за задържане.

Изповядвам веруюто на големия ни сънародник Стефан Маринов:Аз съм дълбоко убеден, че стената на азиатския идиотизъм може да се пробие, че тя само ни изглежда непреодолима. Мирът е възможен, свободата и братството са възможни, прекратяване на отравянето на природата е възможно и това може да се постигне не в някакво далечно бъдеще, а в близките години на нашия бързопроменящ се живот. Трябва само да се бие в стената със собственото юмруче и нито за миг да не се отчайваш, когато, като вдигнеш глава, видиш, че стената се издига до небето.“

Други кандидати от квотата на Зелените в МИР 24

7. Тома Георгиев Белев
9. Мария Любомирова Кавлакова
16. Петър Йорданов Василев