Revolution Slider Error: Slider with alias cheffo-izbori2017-20170305 not found.
Maybe you mean: 'firmslider' or 'homeslider_fullscreen' or 'slideshow2' or 'slideshow3' or 'backup-homeslider-20170119' or 'causes'

Кои сме ние, ЗЕЛЕНИТЕ

НИЕ СМЕ ЗЕЛЕНИТЕ – активни граждани, защитници на природата и хора гледащи към бъдещето поели отговорността за собствения си живот. Хора знаещи какво искат и как да го постигнат. Признати експерти и активни граждани, които с протестите в защита на Иракли и Странджа, Витоша и Рила, на безценната природа на България доказаха, че могат да печелят битки срещу интересите на мръсния бизнес и корумпираното управление. Битки, които в очите на другите изглеждаха предварително изгубени. Ние водим тези битки докрай, не се отказваме и не предаваме това, което защитаваме.

ИСКАМЕ смислени и постижими неща – да запазим най-ценните ресурси на България: хората и природата. Да върнем държавата на гражданите – на които тя принадлежи по право и на която те трябва да са суверен. Да бъдем фактор и коректив при взимането на важните решения, които засягат обществото и околната среда у нас и в Европейския съюз.

Зелена система

Природата е наше наследство, което трябва да опазим. Зелената система е в основата на здравословния живот и устойчивия бизнес.

Градска среда

Чистотата на въздуха в градовете ни ни разболява. А подредените и чисти градове привличат повече хора и инвестиции.

Селски райони

Бъдещето на регионите зависи от достъпът до услуги като образование и здравеопазване и опазването на собствеността и реколтата.

Зелени работни места

Това са висококачествени, чисти и достойни работни места с бъдеще. Водещи отрасли са енергетиката, биопродуктите, ИТ и строителният сектор.

Здравеопазване

Българите живеем средно 6,5 години по-малко от европейците и плащаме допълнително ``почерпки`` за здравни услуги. Заслужаваме повече!

Образование

На България са ѝ нужни мотивирани преподаватели, критично мислещи граждани и хора, владеещи инструментите на 21ви век.

Транспорт

Околната ни среда и икономиката ни не могат да съществуват без надежден, ефективен и чист транспорт.

Култура

Достъпът до култура е нужен на всички в България, не само хората живеещи в центровете на големите ни градове. Читалищата имат минало и бъдеще.

АКТУАЛНО

 • Владислав Панев

  Владислав Панев е съпредседател на Зелено движение, водач на листите на
 • адв. Иван Велов

  Иван Велов е адвокат с над 12-годишна практика, работещ в областта на
 • Борислав Сандов

  Борислав Сандов е изявен природозащитник на национално и международно ниво.
 • Андрей Ковачев

  Андрей Ковачев е на 44 години от гр. София. Магистър биолог и еколог
photo
Иван Велков е зам.-председател на Столичния общински съвет и на комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори и член на комисията по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика

София

photo
Гражданската група на Зелените за Асеновград има двама общински съветници, които се събират всяка седмица на общественодостъпно място и работят заедно с голяма група граждани, отворена за всеки.

Асеновград

photo
Горна Малина е първата зелена община в България. Тук с помощта на кмета на общината и пет кметове на села стъпка по стъпка реализираме идеите си за чисти и проспериращи региони в България.

Горна Малина

photo
В общинския съвет на Сливен Зелените се борим заедно с гражданското сдружение „Св. Георги Победоносец“ за град гледащ към бъдещето, грижещ се за споделените пространства и който не е заложник на олигархични интереси.

Сливен

Местно управление

Зелените имаме представителство в местните парламенти и кметове на 11 общини в България, сред които и София.

Всички те работят за а по-чисти, проспериращи и справедливи български общини в Европа!

Водещите принципи на нашите представители по места са нулева толерантност към корупцията и стремежа екологията и икономиката да се развиват заедно без да бъдат изкуствено протипоставяни.

Нашите лица

photo
Съпредседател на Зелените
Финансов експерт, работил е като журналист, а от 2006 г. до сега е собственик на компания за управление на инвестиции.

Владислав Панев

photo
Експерт ``Политики и климатични промени`` във WWF България и член на “Коалиция за климата – България”.

Георги Стефанов

photo
Съпредседател на Балканските Зелени. Сред основните организатори на големите протести от последните 10 години. Работи като независим експерт по европейски проекти.

Борислав Сандов

photo
Политолог и специалист по връзки с обществеността и онлайн маркетинг, член на Инициативния комитет (ИК ) за произвеждане на местен референдум в Самоков. Бивш журналист в БНР.

Аглика Крушовенска

photo
Зам.-председател на Столичния общински съвет от Зелените. Председател на Фондация ``Интерактивна България``, УС на БГФМА и на ФИАБЦИ България, както и на КС на НСНИ.

Иван Велков

photo

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

Последвай ни

Нашият видео канал

Нашите кампании

Дай своя принос към каузата

Зелените, сме политическият израз на отговорното гражданско мислене. Автентичната партия не само на природозащитниците, но и на всички онези, които смятат, че нещата в държавата ни не са наред и не се примиряват с това. Ние сме истинската опозиция – единствената политическа сила, създадена и работеща пряко с подкрепата на хората.

Нашите партньори