ВАРНА ОБЛАСТ, МИР 3 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 7

Емилия Блачева е израсла и учила в гр. Варна. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. Има 17-годишен стаж като учител по български език и литература в гр. Девня и в гр. София и опит като редактор и коректор в издателство „Бард“ и в издателство „Просвета“. В момента живее в София и работи като държавен служител.

Член на Инициативен граждански комитет срещу добива на шистов газ и на Инициативен комитет за създаване на Коалиция „Български антиядрени граждани” .
Участва като гражданин в протестите срещу ГМО, срещу строежа на АЕЦ „Белене”, срещу добива на шистов газ в България,  срещу незаконното застрояване по Черноморието и в Национален парк „Пирин”, срещу поправките в Закона за горите, в защита на автентичната българска природа.
Води съдебно дело за отмяна на издаденото от МРРБ разрешение за започване на строежа на газопровода „Южен поток“ в района на гр. Варна.
През пролетта и лятото на 2012 г. организира  протести пред MPPБ  и пред Министерския съвет в защита на Морската градина във Варна.
От 2012 г. е член на ПП „Зелените”.

 

Емилия Блачева: „Моите причини да вляза в битката за България: Зрелите ми години преминаха по площадите в битка за европейско развитие на България, срещу корупцията, заграбването на обществени ресурси и унищожаването  на природата. Крайно време е гражданската ни активност да придобие политическо представителство. Всички сме отговорни към идните поколения- от нас зависи каква природа и каква държава ще им завещаем. Затова с нови сили и с още по-голяма увереност продължавам битката за просперираща България.“

Други кандидати от квотата на Зелените в МИР 3

4. Илиян Иванов Илиев
6. Цанко Руменов Арабаджиев
9. Милен Николаев Славов