СОФИЯ 23 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 7

СОФИЯ ОБЛАСТ 26 / ВОДАЧ

Биографични факти:

Борислав Сандов е на 34 г. Завършил е Софийски университет ”Св. Климент Охридски” в специалност География. Сега се дипломира и в специалност ”Изменения на климата и управление на води” в същия университет.

През последните десет години участва активно в кампании на гражданското общество и е организатор на редица еко протести. Съпредседател е на ПП Зелените в годините 2012,2013 и 2014, а от края на 2015 е Съпредседател на Балканските зелени. Работи като независим експерт към български и европейски природозащитни организации в областта на биоземеделието, енергийния преход, опазването на пчелите и дивата природа.

Заради дейността си, често е обект на заплахи и черен ПР, а през последната година дори беше осъден от председателя на минната камара за фейсбук публикация, въпреки че доказа истинността на представените в нея данни. Професионална сфера: Европейски проекти в областта на земеделието, екологията и зелената икономика

Борислав Сандов: Влизам в битката на коалиция Да,България, защото с голямата част от тези хора сме били заедно на площадите през последните години и сме отстоявали еднакви позиции. Мотивацията ми за участие в изборите е да имам възможност да пренеса на по-високо ниво битките с мафията, която унищожава природното и културното наследство на България, ограбва и трови гражданите и опорочава държавните институции, които е превзела.