БЛАГОЕВГРАД, МИР 1 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 5

ВРАЦА 6 / ПРЕФЕРЕНЦИЯ 7

На 43 години от София. Магистър биолог и еколог от Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, завършил биологическа паралелка в НПМГ.

Активист-природозащитник от ученическите си години – в кръжока на Софийския зоопарк (1986), от 1992 година активист на Сдружение за дива природа БАЛКАНИ (сега е член на УС на сдружението). Оттогава сред инициаторите, активистите и лице на такива кампании и граждански коалиции, като „БелеНе”, Родопите свободни от цианиди, „Да спасим Пирин”, „Да спасим Кресненския пролом”, Да спасим Иракли и много други. 2004-2006 основен подбудител и инициатор за създаването на коалиция „За да остане природа в България”, един от създателите на мрежата НАТУРА 2000.

Учредител на ПП „Зелените” през 2008 година и един от дългогодишните съпредседателите на партията. Инициатор на политическата кампания „Да върнем държвата на гражданите” от 2008г. и сред учредителите на Реформаторския Блок, като гражданска и политическа инициатива за реформи, от инициаторите на напускането му преди да бъде учреден, като коалиция. Понастоящем активно работи, като доброволец в кампанията за спасяването на Кресненски пролом.

Андрей Ковачев: Влизам в битката за България, за опазването на Пирин, Витоша, Иракли, Кара дере, горите и въобще природата на България. Предстоящият период ще е ключов, за да не ни е срам после от това, което ще остане след нас. Просто точно в този период нашата българска природа крещящо се нуждае от „своите адвокати”. Природата, държавата, съдебната система, корумпираните органи на правителството, свръх бюрокрацията, бедността – това е едно. Битката за природата е и битка за нормална държава и природозащитниците нямаме грам илюзия в това отношение.  

Други кандидати от квотата на Зелените в МИР 1

3. Наталия Петрова Димитрова
6. Иван Ангелов Иванов
7. Красимир Стефанов Спириев
8. Янко Василев Неделчев

Други кандидати от квотата на Зелените в МИР 6

3. Милен Благоев Стоянов
5. Анна Пелова