Видеоклипове на Зелените за Евроизбори 2014

Зелените битки, които сме водили през годините…

Атанас Чобанов, водач на листата на Зелените

Даниела Божинова, водач на листата на Зелените

Защо подкрепяме Зелените с номер 27

Comment List

 • Виктор 01 / 05 / 2014 Reply

  Зелената идея в момента е далеч от обществения фокус – няма значимо събитие, което да провокира голяма дискусия сред хората. Ерго, няма условия да се генерира допълнителна подкрепа за идеята. Може да се разчита донякъде на ограничен протестен вот (актуалната партийна измет доста се потруди за него). Само че партия „Зелените“ не са достатъчно разпознаваема партия за тези хора, те са неясни и чужди за тях (което е нормално, т.к. зелената идея не заема първите места при тези избиратели, а хората обичат да са последователни в действията и предпочитанията си). Привличането на протестен вот е трудно, но не и невъзможно. Все още, т.к. Зелените засега не са чак толкова омаскарени. Отношението към тях е предимно пренебрежително. Демонстрираната експертност по зелените теми (ВЕИ, ГМО, шистов газ, презастрояване, граждански права, алтернативен туризъм и биоземеделие и др.), и умерено-сдържаната критика (имитирането на поведението на известни политически кресльовци е шега, нали?) към статуквото според мен ще помогнат. В тази връзка, интелигентната провокативност на „Зеленикакви вести“ е добра идея – поздравления.

  Когато партията беше създадена, тогава имаше голям обществен заряд и подкрепа (събитията около ПП „Странджа“), но пък в партията на видно място имаше хора, които си нямаха идея защо са там и какво значи политическа партия. Тяхното виждане беше „бавен и постепенен растеж“.
  Е, растежът (ако го има) определено е бааааавен 🙂
  А и съм сигурен, че въпросните лица-препъни камъни вече са или изритани от партията (както си трябва), или сами са си тръгнали от скуката на „бавния растеж“. Лошото е, че това наследство в момента тежи на Зелените.
  Хубавото е, че междувременно основните лица в Зелените имат достатъчно професионални грижи, които да ги държат близо до идеята и те да не изгубят интерес към нея.

  Успех на изборите!

 • Диана Господинова 25 / 05 / 2014 Reply

  Успяхте да привлечете моят наказателен вот при тези избори. Успех!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.