Ще дадем отпор на политическото насилие

Позиция на Реформаторския блок

Снощи пред НС се проля кръв. Когато протестиращите се противопоставиха на кражбата на половин милиард през бюджета, правителството прибягна до сила. Четиридесетдневното високомерие на властта прерасна в провокация и агресия срещу гражданите, в защита на конкретни мафиотски интереси. Отговорността е лична – на всеки министър и на всеки народен представител, подкрепящ бюджета и правителството.

Аргументите на Реформаторския блок срещу проекта за актуализация на бюджета бяха чути. Правителството е зависимо от личните интереси на малка група хора,  Държавата е заложник на олигарси. Ние настояваме за незабавно изтегляне на бюджета на мафията и оставка на кабинета. Избори през 2014 г. не са решение нито на политическата криза, нито на икономическите проблеми на българските граждани.  Ние сме част от обществената решимост за избори през есента и истинска политическа промяна.

Призоваваме всички български граждани, независимо от тяхната политическа принадлежност, да се присъединят още днес към протестите, обединени под националния трибагреник. Като извънпарламентарна опозиция, ще се противопоставим непоколебимо на всеки опит за внасяне на актуализацията на бюджета в пленарна зала. Ще  дадем отпор на политическото насилие.

One Comments

  • Оранжево морето 27 / 07 / 2013 Reply

    Не се съмнявам, че сте готови да протестирате срещу всеки, докато не вземете властта. Не виждам смисъл, че протестирате срещу партии със сходни на вашите идеологии.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.