Ново от Зелените през януари

#SavePirin

Частичното изменение на плана за управление на Национален парк „Пирин“, прието от Министерски съвет на 28 декември, постави рязко начало на 2018, българското Европредседателство, както и на вълна от протести срещу „завладяната държава“. Решението на Министерски съвет изпълни улиците в редица градове на местно, национално и европейско ниво, дори фондцията на Леонардо Дикаприо изпрати призив по темата.

По този повод Евродепутатът Ска Келер заяви: „Защитата на Пирин не е само вътрешен проблем на България“, а изказванията на премиера Бойко Борисов в Европарламента го превърнаха в обект на множество критики.

По всичко личи, че казусът ще бъде на дневен ред по време на цялото ни европредседателство.

„Зелените“ питат Европейската комисия по казуса „Пирин“

 

 

Зелените в Европарламента излизат с критичен доклад за корупията в България

Нов доклад, изготвен от групата на Зелените/ЕСА в Европейския парламент заключава, че много по-амбициозни мерки в борбата срещу корупцията са належащи както в България, така и в Европейския съюз и неговите институции. Докладът, който излиза непосредствено след като България пое председателството на Съвета на Европейския съюз, вади на показ силните взаимообвързаности между българското правителство, олигарси, банки и медийни групи, и подчертава слабостите и опасностите на новия антикорупционен закон.

Виж пълната статия

 

 

Да върнем Витоша на гражданите!

Бездействието на държавния апарат при пленяването на планината, както и масовата дезинформация, предоставят възможността на поредния недобросъвестен частен интерес да разполага с бъдещето на националното ни наследство. Зелените припознаваме Витоша като природен парк с огромно значение за страната ни, а именно липсата на неговото промотиране като дестинация, която може да добави към стойността на София, забавя успешната ѝ интеграция в международия  туризъм. Доколко Столична община е добър стопанин? Дали частният интерес разпознава какво е от обществено значение? Защо Витоша се затваря вместо да се използва?

Отговори на тези и още въпроси – в п ълното видео от дискусията.

Още по темата

Станете част от подписката за връщане на Витоша на гражданите!

 

 

Дишай свободно!

Адвокат Иван Велов: „Имаме добри новини за делото за мръсния въздух! Апелативен съд София е отменил определението за прекратяване на Софийски градски съд поради допуснато съществено процесуално нарушение.“

Подробности: Делото за мръсния въздух в София още „диша“

 

 

Eфективни Зелени мерки

Местните организации на политически партии „Зелените“ и “Движение Да, България“ в Пловдив изразиха своята загриженост за състоянието на атмосферния въздух в града и залипсата на работещи механизми за справяне с проблема. Те направиха Предложение с 12 дългосрочни и краткосрочни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в град Пловдив.


 

Новоизбрани управленски органи на ПП „Зелените“

На 6 януари се проведе редовното отчетно-изборно национално събрание на Зелените. Бяха избрани нови управленски органи на партията. Ноноизбраните съпредседатели са:

–          Борислав Сандов

–          Владислав Панев

Пълен състав на управленските органи

 

Накрая, искаме да ви напомним, че Зелените разчитаме на вашата подкрепа! Знаете, че ние не се финансираме с публични средства и вашият редовно плащан членски внос и сърцати дарения са единственият източник за финансиране на нашите дейности.

Още информация за това как можете да помогнете финансово на Зелените

Благодарим ви за подкрепата!


Зелените в социалните мрежи:

Страница на ЗЕЛЕНИТЕ във Facebook
Група на ЗЕЛЕНИТЕ във Facebook
ЗЕЛЕНИТЕ в Twitter
ЗЕЛЕНИТЕ в YouTube