Корупцията е бич, превръщаме се в държава от съветски тип

Позиция на ПП „Зелените“

Високото ниво на корупция в България е основна пречка страната ни да реализира огромния си потенциал. Уличените във вземане на подкупи политици трябва да отговарят пред съда, независимо дали имат или не партийна окраска.

Зелените имаме дълбоки съмнения във виновността на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, която беше показно задържана вчера, но ако обвиненията срещу нея бъдат доказани, тя трябва да понесе предвиденото в закона наказание.

В същото време обаче имаме сериозни опасения, произтичащи от действията на КПКОНПИ при задържането на Десислава Иванчева. Показността и издевателството срещу заподозрени са скандални и категорично неприемливи и нанасят трайни щети върху доброто им име и личността им. Заподозряната беше държана на улицата с белезници и без адвокат повече от 4 часа. Тези факти напомнят за мракобесни времена, към които не бихме желали да се връщаме. Те са изключително лош сигнал, че малко по малко България се превръща в прокурорска република от съветски тип.