Зелените се подписваме за истински спорт и истинска природа

Декларация на ПП „Зелените“

09.03.2016

След обръщението, писано от скрит зад офшорка концесионер и обслужващо частните му интереси, а не тези на българския спорт и българската природа, Зелените искаме да се подпишем за развитието на истинския спорт в България и за запазването на истинската природа.

Ангажираните и мислещи хора в България протестираме не срещу развитието на спорта, защото самите ние и нашите деца искаме да спортуваме. Ние протестираме срещу беззаконието, задкулисието и олигархията. Търсенето на враг в лицето на екозащитниците и Зелените е манипулиране на обществото и отвличане на вниманието. За развитието на българския спорт пречат не Зелените и гражданските активисти, а абдикацията на държавата и федерациите. Факт е, че комитетите и отборите са оставени на произвола на съдбата и парите на спонсорите, с които трябва да се съобразяват, по-често отиват в централите, отколкото на спортните площадки. Смятаме, че дълбоко уважаваните от всички нас 27 спортисти и треньори са подведени, защото в Пирин изобщо не става дума за развитие на българския спорт, а за частните интереси и печалба на част от българската олигархия. Това е много жалко.

Нека да видим всъщност кой спира магистрали, както пише в „обвинителния акт“ с почерка на концесионера, разораващ Пирин? Зелени активисти или  премиерът Бойко Борисов, който спря отсечката на магистрала „Хемус“, след като с стана ясно, че „Олигарсите“ от магистрала „Хемус“ и „Юлен“ се оказаха едни и същи – кипърски безработни?

Кой трябва да констатира нарушенията на концесионерите и да защитава обществения интерес, след като държавата и нейните отговорни  институции отказват да го правят? Не трябва ли да го правят хората – независимо дали зелени, жълти или сини? Защо държавата отказва да защитава правата и собствеността си върху имоти и съоръжения в и около концесията в Национален парк „Пирин“?

Кой в действителност спира спорта и туризма на Витоша, където собственикът на ски-съоръженията е същият като в Пирин, макар и прикрит зад друга офшорка? Зелените или собственикът не ремонтират и поддържат инфраструктурата за спорт и туризъм, като лишава стотици хиляди столичани от възможност да се занимават с туризъм и спортове? Защо например Столична община да не си върне  съоръженията на Витоша и да развие планинския туризъм в полза на обществото, а не да продължава да е обект на изнудване от монополиста?

Уважаеми спортисти, скъпи съграждани, не се оставяйте да бъдете лъгани с приказки за „развитие“ от същите хора, които всъщност ограбват бъдещето ни в стремежа си към бърза печалба днес!

Уеб спортисти