Благодарим ви! Продължаваме напред!

Благодарим ви, хора!

Всички, които участвахте в кампанията, пътувахте, убеждавахте, обяснявахте или дарявахте. Всички, които ни подкрепихте с гласа си. Всички, които добре ни познавате, доверявате ни се отдавна и се борите рамо до рамо с нас в битките за законност, за здрави хора и чиста природа в България.

За съжаление, Зелените не успяхме да реализираме задоволителен резултат на тези предсрочни парламентарни избори. Причините за това са както вътрешни, и външни – както във възможностите на нашата работа, така и извън тях. Повече за резултатите от изборите и причините за тях ще можем да кажем след задълбочен анализ, по който вече започнахме работа.

Благодарим на тези, които гласуваха, макар и за други партии. За да има шанс да сработи, демокрацията се нуждае от активни хора. Готови да спорят, да критикуват, да убеждават, да ликуват, да се разочароват, да държат избраниците си отговорни. Зелените няма да бъдем в идния парламент, но ще бъдем пред него, зад него, около него, и срещу него, ако не видим решителна воля за промяна в действията на вашите избрани представители. Те трябва да спрат да обслужват парите и интересите на този или онзи. Да покажат морал и почтеност пред избирателите си. Да демонстрират, че не са там, за да богатеят на наш и на ваш гръб. Това със сигурност ще е трудно, почти невъзможно за много от тях. Тогава техните избиратели ще могат да изберат Зелените на следващите избори.

Разбираме и тези, които не гласуваха. Политиката в сегашния ѝ вид е отблъскващо вредна и грозна. Една клика я ползва за кражби, корупция, за достъп и злоупотреби с власт и пари. Тя не търси участие на действени граждани, защото не иска да бъде държана под контрол, не иска да носи отговорност за това, че унищожава, ограбва и отравя България. Тази клика не заслужава доверие и подкрепа. Затова разбираме и негласуващите. Но, вината, че трудно успяваме да стигнем до тях е най-вече наша.

Зелените продължаваме да работим усилено, за да става ясно на все повече наши съграждани, че сме различни от тази клика. Ще продължим да показваме с действията си, че политиката може да бъде различна, да работи за вас и децата ви – на следващите избори и във времето до тях. Ще направим и нужните вътрешни промени, с които усилията ни да станат видими за повече хора в България, до които нашите послания досега не достигаха.

Зелените оставаме все така непримирими към безпринципността в политиката и живота ни. Все така посветени на почтеността и чистотата – между хората, и в природата около нас. Все така готови да работим за тях доброволно, със собствени сили и с подкрепата на всички вас.

Зелените ще издържим и ще продължим да се развиваме и в най-трудните условия –
чисти и честни, точно както безсмъртното Орфеево цвете.

DSCF9294